top of page

Mededelingen

**Paardenmest en materialen opruimen**

Zou iedereen zo meewerkend willen zijn om het paardenmest van haar/zijn paard op te ruien na het rijden in de rijbakken in Hollum en Buren? Ook de materialen die gebruikt worden voor/tijdens het lesgeven graag weer netjes opruimen. De paardenmest niet meer over de bakrand heen gooien! In Hollum kan de mest op de grote bult die op het grasterrein ligt. In Buren op de mestbult bij de hindernis.

Mest opruimen geldt ook voor de openbare wegen!! Graag ieder zijn/haar eigen mest opruimen! 

Als dit niet direct lukt tijden het rijden, ga dan even terug om het op te ruimen. Zo houden we de boel entjes en schoon met elkaar. Kleine moeite, groot plezier!!

**Basisvaccinatie influenza wijzigt voor paarden/pony's die in 2022 geboren worden!**

Het aangepaste vaccinatiebeleid gaat uitsluitend gelden voor alle paarden en pony's die vanaf 2022 geboren worden. Tot nu toe bestond de voor wedstrijden verplichte basisvaccinatie tegen paardengriep (influenza) uit twee entingen, waarbij tussen beide entingen minimaal 3 weken en maximaal 3 maanden tijd zit. Daar wordt nu een derde enting aan toegevoegd, die maximaal 6 maanden na de tweede enting gegeven dient te zijn. Na de tweede enting is er (als het om volwassen paarden gaat) al wel een startmogelijkheid. Het gewijzigde vaccinatiebeleid zal worden opgenomen in het algemeen wedstrijdreglement van de KNHS. Voor alle paarden en pony's die in 2021 en eerder geboren zijn verandert er dus niets, die moeten om aan een wedstrijd deel te kunnen nemen gewoon nog de influenza basisvaccinatie van twee entingen in hun paspoort hebben staan. 

**Ophaalpunt Vitalbix op Ameland!**

Vitalbix is nu verkrijgbaar bij de Welkoop in Hollum.

**Rijden op het strand, let op drijfzand!!**

*Strand Ballum is op dit moment slecht begaanbaar op een aantal stukken. Dit door opstapeling van mosdiertjes met als gevolg meerdere plaatsen met drijfzand.

*De ruiterroute vanuit het Hollumerbos naar de oude NAM-locatie is weer begaanbaar te paard! We kunnen dus weer door de duinen rijden!!!

*PAS OP!

De bodem op de oude NAM-locatie in Hollum is veranderd in drijfzand. Onder andere door neerslag en kwelwater. We adviseren jullie daarom niet in het water te gaan met de paarden en waar nodig is even om te rijden.

bottom of page